På ski igen;)

 

På ski igen ;)Jeg vil her på siden komme med min helt subjektive beskrivelse og vurdering af de skisports steder jeg har besøgt gennem min relativt korte "ski-karriere" som startede i 1995 i en alder af 31år.

Frankrig

Østrig

Italien

Andre

Sne links

Val d'Isere

Sölden

Sestriere

Lake Louise(Canada)

Min favorit

Alpe d´Huez

Kaprun

Canazei

Sunshine Village
(Canada)

snoweye.com

La Grave

Hintertux

Cervinia

Norquay(Canada)

snow-forecast.com

Mottaret (De Tre Dale)

Mayrhofen

Lusia
(Val di Fassa)

Whistler
(Canada)

snowexchange.com

St. Martin (De Tre Dale)

Westendorf

Vigo di Fassa
(Val di Fassa)

Hafjell
(Norge)

Canadiske Webcams

Argentière (Chamonix)

Kaltenbach

Zermatt
(Schweiz)

Nordiske Webcams

Avoriaz

Ischgl/Samnaun

Sass Fee
(Schweiz)

Les2Alps

Serfaus/Fiss

Kicking Horse (Canada)

Kitzbühel

Revelstoke (Canada)

St.Anton
og Lech/Zurs

Panorama (Canada)

Sonnenkopf

Fernie (Canada)

Nauders

Sierra Nevada (Spanien)

Obergurgl

Willingen/Winterberg
(Tyskland) 

Val d'Isère

Tilbage

Val d'Isère Val d'Isère Val d'Isère Val d'Isère


WebCam Bykort Pistekort Vejrudsigt

 

Val d'Isère er mit favorit sted nr 1. Der er alt, en hyggelig by med små barer, restauranter og gode indkøbsmuligheder i byens 2 supermarkeder. Selve skisportsområdet hører til en af de helt 'tunge drenge'. Retfærdigvis vurderet blandt verdens bedste skisportsområder. Fortrinligt er det forbundet med Tignes og sammen danner de L'Espace Killy, hvor der i alt er ca. 300 km varierede pister at løbe på. I dette store område er forholdene gode for selv de mest erfarne løbere, dog skal det nævnes at området ikke er specielt godt for uerfarne skiløbere da mange af pisterne (selv de grønne) kan være temmeliget udfordrende og nedfartene til byen er temmelige svære og tit meget isede. Grand Motte-gletscheren over Tignes er ensbetydende med sommerski, og dens høje beliggenhed (3500 m) betyder særdeles gode sneforhold. Det er den største "motorvej" jeg har oplevet, med en brede på over hundrede meter og rigeligt lang til at ud over at lave stooore sving også kan få god fart på uden at genere alt for mange. Er man i god form er det muligt at køre ned til Tignes i et stræk svarende til over 1500 højdemeter, det trækker søm ud!! Alt i alt et storslået område med mulighed for fantastisk skiløb! Og så hilser det venlige liftpersonale oven i købet høfligt godmorgen!

Læs mere her....

.

Alpe d´Huez

Tilbage

Alpe d´Huez Alpe d´Huez Alpe d´Huez Alpe d´Huez

 

WebCam Pistekort Bykort Vejrudsigt Piste og lifte


Alpe d'Huez betragtes som et godt all-round skisportssted; varieret og med et moderne liftsystem. Skiløbere på alle niveauer burde kunne finde udfordringer her med pister med rigtig mange faldmeter, men specielt "opbygningen" af området gør det til et super sted for begynder/letøvet sted med det letteste i bunden og stigende sværhedsgrad op da. Om eftermiddagen når benene er ved at være trætte er det godt at det ikke er det svære der skal overståes til sidst. Off-piste-forholdene er rigtigt gode; med jævnt snefald, smukke udsigter og mere sol end gennemsnitligt, som de siger i Alpe d´Huez "Når solen ikke skinner i Alpe d´Huez er det fordi det er nat";)

Læs mere her.....


La Grave

Tilbage

La Grave La Grave La Grave La Grave


WebCam "Pistekort"

 

La Grave har skiløb, der presser én til det yderste, og her findes ingen unødig luksus; det er rendyrket hard-core skiløb! Der er en life op og den er ligeså gammel som bjerget La Meije (skulle man tro). Der er ingen mærkede pister, alt er off-piste - teknisk krævende løb, der knalder pulsen i vejret fra første sving. Der er dog en "naturlig nedfart" som er vist på områdekortet hvis sværhedsgrad er overkommelig når der "packed powder" i området. La Grave tilbyder noget af det mest ekstreme skiløb og de mest overvældende bjerglandskaber i verden. Der er en øerdøvende ro i området, hvor kun ens tinitus overdøver lydindtrykket. Alt i alt et sted man må besøge, hvad også er muligt som en endagstur fra eks. Alpe d´Huez eller Le2alps.

Læs mere her....

.

Mottaret (De Tre Dale)

Tilbage

Mottaret (De Tre Dale) Mottaret (De Tre Dale) Mottaret (De Tre Dale) Mottaret (De Tre Dale)


WebCam Pistekort Bykort over Mottaret

 

Méribel Mottaret ligger midt i Les Trois Vallées – mellem Courchevel og Val Thorens. Der er sammenlagt over 200 lifte, 600 km sammenhængende og varierende pister samt gode off-piste muligheder. Øvede skiløbere som begyndere vil juble over forholdene, da der findes der skiløb i alle kategorier. Méribeldalen består af to dele: Méribel Centre og Méribel-Mottaret. Indkvartering er baseret på chalet'er og lejligheder, hvilket betyder, at man ikke mødes af et særligt interessant udvalg af restauranter. Priserne er tæt på at være lige så høje som bjergene i området. Generelt set er Méribel et godt skisportssted beliggende helt centralt i De Tre Dale. En fordel ved at vælge Méribel-Motteret som base ved et besøg i De Tre Dale er at skiløbet i nabodalen, Courchevel, er temmeligt godt og ikke særligt overrendt og ved nysne kan man nå over i Courchevel-dalen langt før dem der bor i Val Thorens som er den største by. De Tre Dale er helt sikkert et godt sted at besøge med gode lifter og et system der hænger godt sammen.

Læs mere her....


.Sölden

Tilbage

Sölden Sölden Sölden Sölden


WebCam Pistekort Bykort

 

Sölden området virker temmelig eksklusivt og er rimeligt dyrt, men i efterårsferien hvor jeg har besøgt stedet, er det kun gletscheren der er åben og danner rammen om en fantastisk legeplads med mulighed for et super skiløb, men tilgegæld var der ikke så meget liv i byen. Der lades op til Worldcup starten som finder sted ugen efter den danske efterårsferie. Gletscheren består af to dele: Tiefenbach og Rettenbach som er bundet sammen af en tunnel den ene vej og en 4-stol den anden vej. Tiefenbach er et meget godt område at træne i på grund af bakkens lange udstrækning på over 2000 meters længde, og med et meget jævnt fald over de ca 450 højdemeter. Rettenbach ligger mere i skygge og er derfor mere hård og iset og i det hele taget meget mere krævende for skiløbet. Hvis man har tænkt sig at selv at køre fra byen op til gletscheren vil matrielet komme på hård prøve: 1000 højdemeter over en strækning på 10 km, det får Alpe d'Huez til at ligne motorvejen ved Ejerbagnehøj, vores bus havde det ikke godt efter to ture op og ned.

Læs mere her....

.Sestriere

Tilbage

Sestriere Sestriere Sestriere Sestriere


WebCam Pistekort Bykort

 

Sestriere er det største skisportssted i Via Lattea-systemet (Mælkevejen)– og dermed med adgang til omkring 400 km pister – og den første by i Alperne, der blev bygget kun til det formål. Byen var vært for Verdensmesterskaberne i 1997 og kommer til at afholde mange af konkurrencerne ved de Olympiske Vinterlege 2006 i Torino. På grund af dens høje placering er der rimelig gode sneforhold, der kan støttes af effektive snekanoner. Indkøbsmulighederne er til gengæld ikke særligt gode, der er kun et par små købmænd og en slagter. Forlystelseslivet er heller ikke noget at råbe op om, afterski foregik på en slags cafe/pizzaria men ellers er områdets liftsystem og skiløb ok og priserne ....rimeligt høje.

Læs mere her....

.Canazei

Tilbage

Canazei Canazei Canazei Canazei


WebCam Pistekort

 

Val di Fassa ligger i hjertet af Dolomitterne 300km fra Milano. Beliggende i den 20 km lange Fassa dal, hvor man kan opleve noget af det kønneste bjerglandskab i Europa. Val di Fassa's skiløb hænger sammen med det umådelige store Dolomiti Superski liftkort, der også inkluderer Sella Ronda. Canazei og Campitello er skisportsstederne man tager til for at køre Sella Ronda, der tager ca. 5 timer at køre rundt om. Når man nu er der, er styrtløbsløjpen i Val Gardena helt sikkert værd at gå efter og man kan jo vælge at bruge en anelse mere ned de knapt 2 min. worldcupløberene bruger på at "smutte" ned af bjerget.

Læs mere her....

.Cervinia

Tilbage

Cervinia Cervinia Cervinia Se temperaturen og vinden !!!! Cervinia


WebCam Pistekort

 

Cervinia har selv 200 km pister, og da det ligger på den italienske side af gigantiske Matterhorn (4478m) og har liftforbindelse til Zermatt, er der adgang til betydeligt flere kilometre. Men der er ofter vind på toppen som forbinder de to områder så jeg kan ikke anbefale at købe udvidet liftkort til både Cervinia og Zermatt. Området er liftmæssigt opdelt i tre lag så man kan komme ud at stå på ski trods temmelig meget vind, så lukkes de øverste lag bare. Der er meget temmelig let/kedeligt skiløb i den nederste del af området, så når det blæser er der ikke den store udfordring det skulle da lig være at holde varmen. Turen ned til Valtournesche, hvor jeg boede, er til gengæld meget hyggelig og sjov, især når der lige er kommet sne, jubii.

Læs mere her....

.Kaprun, Kitzsteinhorn

Tilbage

Kaprun Kaprun Kaprun Kaprun


WebCam Pistekort

 

Kaprun har jeg prøvet både sommer og efterår, og det var en stor oplevelse, begge dele, men meget forskelligt. På sommerturen havde vi alt slags vejr: sol, overskydet, regn, tåget, blæst, snevejr som endte med 40cm PUDERSNE;) Kaprun gletscheren er ikke særligt stor så man når at lære den at kende hvis man er der i en uge, men den er et ideelt sted at træne sit skiløb, for der er jo ingen steder man lige kan køre hen:) Kaprun by er en meget stille by, men nu var jeg der jo også uden for sæsonen.

Læs mere her....

.Hintertux

Tilbage

Hintertux Hintertux Hintertux Hintertux


WebCam Pistekort

 

Meget skiløb der foregår på gletschere i Europa, har en tendens til at være lidt kedeligt, men Tuxer Gletcheren, med skiløb helt op til 3.250 m, tilbyder hele året rundt gode, stejle og udfordrende pister til øvede skiløbere. Gletscheren er den bedst kendte i en gruppe af europæiske gletscher skiposrtssteder, der tiltrækker skilandshold, der skal træne i sommer månederne. Der er meget skiløb på Tux så man kan sagtens blive væk fra hinanden. Det lykkedes lige at køre alt igennem på en dag også noget af det nogle gange så kedeligt blev det ikke men træt, ja, god oplevelse! Der vil jeg hen igen.

Læs mere her....

.Mayrhofen (Zillertal)

Tilbage

Mayerhofen Mayerhofen Mayerhofen Mayrhofen


WebCam Pistekort

 

Mayrhofen er den største af de destinationer, der er dækket af Zillertal Superski-liftkortet med i alt 102 km pister. Stedet blev besøgt på samme tur hvor HinterTux blev gennempløjet så der skulle noget til at imponere men de små områder i Zillertal-dalen er meget hyggelige men hænger meget sammen ved hjælp af busser som ikke er det sjovestetransportmiddel i klædt kampuniformen. Der er dog gjort en del med nogle lifter der kobler områderne sammen men!! Tux stod temmeligt klart alene som højdepunktet på turen.

Læs mere her....

.Westendorf

Tilbage

Westendorf Westendorf Westendorf Westendorf


WebCam Pistekort

 

Westendorf er endnu en af de mindre destinationer, der tilsammen udgør et af Østrigs største skiområde, Ski Welt, med i alt 250 km pister. Alle til omkringhørende skisportssteder ligner hinanden og er forbundet med busser og lifte. Westendorf, med 40 km pister, blev kåret som Europas smukkeste landsby i 1998, hvilket virkelig er en ære, den hårde konkurrence taget i betragtning. Det var her jeg faldt pladask for skiløb,min første tur, tilgengæld var det også i mere bogstavelig det med at falde. Jeg tror ikke jeg nogen sinde har været så øm men sjovt var det. Selve området husker jeg ikke specielt godt så det vil jeg undlade at kommentere men østrigerene er jo hyggelige og afterskien fejlede ingen ting.

Læs mere her....

.

Argentière (Chamonix)

Tilbage

Argentière Argentière Argentière Argentière


WebCam Pistekort

 

Argentière er et af områderne under Chamonix. Det tilbyder noget af det bedste og sværeste sort- og off-piste-skiløb overhovedet. Skiløberne i denne del af Chamonix er sjældent hverken interesserede i at blive solbrændte eller i gastronomiske specialiteter. I stedet sætter de pris på at have adgang til nogle af de bedste skiarealer i Chamonix. Så her kede jeg mig bravt, for der sker ikke en skid når lifterne er lukkede og solen gået ned. Skiløbet er temmelig svært så det kæmpede jeg noget med. Tour som er et af de fire område var lige min stil, ikke for svære lange nedkørsler og ingen liftkøer. De fire små områder er kun forbundet af busser;( og fra Tour går de kun en gang i timen undtagen lige over middag der gå de kun hver anden time, øv. Det er langt tid at sidde og vente når det sner så meget så man ikke kan se en hånd frem for sig!

Læs mere her....

.

Avoriaz

Tilbage

Avoriaz Avoriaz Avoriaz Avoriaz


WebCam Pistekort

 

Som en del af det umådeligt store Portes du Soleil (Solens Port) er Avoriaz uden tvivl et af de mest behagelige områder i regionen. Forskelligt fra andre af områdets destinationer kan Avoriaz på grund af sin højde (1800 m) typisk stå inde for god sne det meste af sæsonen. Men hvis der er meget sol og ikke alt for koldt er der mange pister i naboområderne der næsten i bogstavelig forstand brænder af på grund af de mange sydvendte skråninger og den ringe højde. Byen er meget akitektonisk udført med pæne træfasader men de skjuler jo bare den typiske franske betonslum med nedslidte micro lejligheder. Skiløbet imponerede ikke mig specielt men det var også temmeligt varmt da jeg var der så det var kun skiløbet omkring byen der kunne anbefales, resten var ubrugeligt.

Læs mere her....


Therese siger dette link er noget blær

Therese's egen 'rekordliste'