At Undre Sig

At Undre Sig


Denne side er til alle de ting - store som små - der undrer os (mest Therese *G*) i hverdagen... Hvis du har forklaringen på en af tingene, må du gerne give os et praj.

Diverse:

  • Hvorfor vælger fugle ofte at krydse vejen i samme højde som køleren eller derunder? De har alt den plads de skal bruge opad i luften. Hvorfor skal de forsøge at begå selvmord hver gang man kommer kørende?
  • Hvis nat-insekter er så glade for lys, hvorfor er de så ikke bare vågne om dagen?

 

Fra skiferien:

Hjelm

Vi kører selv med hjelm, når vi står på ski, og det kan undre os helt vildt alle de dårlige undskyldninger specielt skiinstruktører kan komme med for ikke at køre med skihjelm. Her er nogle af de "bedste". Man kan næsten høre violinerne i baggrunden ;-)

-

Jeg bruger ikke hjelm fordi folk kan blive nervøse for at jeg er sådan en der kører vildt, men det er godt at eleverne bruger hjelm

-

Jeg bruger ikke min hjelm fordi jeg har været styrtet og faldt så "uheldigt" at den har fået et hak. Men når jeg underviser i freestyle bruger jeg den dog.

-

Jeg kører ikke særligt sikkert og derfor ikke særligt hurtigt, så jeg behøver ikke en hjelm

-

Jeg kører godt på ski, og har derfor ikke brug for hjelm.

-

Den er så varm

-

Jeg synes ikke jeg har så godt et udsyn så jeg er lidt bange for at falde eller blive påkørt når jeg har hjelm på

-

Den gamle hjelm jeg havde var lukket omkring ørerne, så jeg kunne ikke høre, hvad eleverne sagde.

-

Hørt fra en Den Danske Skiskoles højeste graduerede uddanner af skiinstruktørere: Vi (underforstået jeg) er så gode skiløbere at vi ikke behøver hjelm.

-

Jeg har fået piskesmeld og kan ikke holde til at køre med hjelm fordi jeg får ondt i hovedet. Jeg fik piskesmeldet da jeg faldt og slog baghovedet i den stenhårde piste med hjelm på og jeg tror at det skyldes at den havde en høj nakkekant så det kan faktisk godt være farligt at køre med hjelm!

-

Jeg kører kun med hjelm når jeg selv skal ud at køre stærkt med de andre instruktører.

-

Jeg kører ikke med hjelm fordi jeg er dum i nakken ;)

 

 

Børn og bustur

Hvorfor kan folk finde på at tage på skiferie i bus med deres børn, hvis de ved, børnene har problemer med at sidde stille i lang tid?

Det er ikke fordi, vi ikke kan lide børn, men vi synes det er ekstremt belastende selv at sidde en skibus i 18 timer; og hvis der så er børn, der råber, skriger, skændes med hinanden og forældrene, sparker til sædet foran m.v. er det ikke ligefrem sjovere. Rent faktisk mener vi, det er halvejs børnemishandling for mange børn at blive tvunget til den slags transport. Der er noget, der hedder kør selv-ferie, hvor man kan køre på børnenes præmisser og ikke være til gene for 50 andre mennesker.

 

I trafikken:

Omvendte lyskryds

Hvordan kan det være, at Århus har valgt at "vende" nogle lyskryds om, så man først må svinge til venstre, derefter ligeud og til sidst må man svinge til højre - Stik imod de normale vigepligtsregler!!!
I Viby Torv-krydset er det helt galt, da ikke alle vejene har drejepile. Fra vej 1 (Skanderborgvej mod byen) er der drejepile til begge sider. Fra vej 2 (Ringvejen) er der kun drejepil til højre. Fra vej 3 (Skanderborgvej fra byen) er der drejepile til begge sider og fra vej 4 (fra Højbjerg) er der ingen pile.
Dette resulterer for det første i, at folk fra vej 1 og 3, der ikke ser sig for, tro at når der har været grønt ligeud, må man derefter svinge til venstre. Bang!
Fra vej 4 holder man ude i krydset og venter på der er fri bane, så man kan svinge til venstre. I tæt trafik, kommer dette til at foregå samtidig med folk fra vej 2 får grøn højresvingspil, der normalt betyder fri bane til dem. Resultat: Bang.
Therese arbejdede tidligere på Viby Torv, og mindst én gang om måneden lød den velkendte bremselyd efterfulgt af et brag. Heldigvis var det oftest kun materiel skade...

Hvis der er nogen, der har en god forklaring er I velkomne til at kontakte os, og den vil herefter blive bragt her på siden.


Børn i bilen

Hvorfor har folk et klistermærke bag på bilen, hvor der står "Børn i bilen"?
Er det fordi de vil signalere, at de kører dårligt, da der er distraherende elementer i bilen?
Er det fordi de tror man kan finde på at køre ind i dem, hvis de ikke havde børn i bilen? 
Søger de at få en eller anden form for særstatus i trafikken?
Eller er det simpelthen et undskyldningsskilt for at forklare hvorfor de kun har råd til at køre i en gammel møgspand. 
Derudover er det jo tit løgn. Der er jo ikke altid børn i bilen!

T: Hvorfor er kvinder generelt ikke født med parkerings- og bakkegenet???

T: Hvordan kan det være, at man stadig kan se ud af bagruden, når man vipper bakspejlet? Hvorfor glor man ikke op i loftet?

Her er et link til en lille tekst om vores finurlige sprog "Det danske sprog"