Vores lille galleri



PDF Udskriv Email
.
Tilbage

Destination: Alpe d´Huez
Link til Alpe d´Huez website: http://www.alpedhuez.com/
Afstand til Danmark: 1443 km.

Skiområdet - Visalp Ski Area
Skiområdet er for enhver type skiløber. Til begynderne er der store arealer med grønne og lette blå pister, der giver mulighed for at køre mange kilometer på forskellige pister, selvom det er en af de første uger på skiene. Området indbyder desværre ikke til at begynderne tager en lift højere op i terrænet for at mødes med familie eller venner, da pisterne her har svære og farlige passager. For den let øvede er der rigtig mange gode pister. Området er stort og skulle nok kunne udfordre dig som skiløber en hel uge eller mere. For eksperterne er der både lange og stejle pukkelpister, hvor puklerne kan blive så store som små Folkevogne. Den mest berømte af pukkelpisterne er Tunnelen, hvor man kører igennem et bjerg via en tunnel. På den anden side af bjerget bliver man som regel præsenteret for en længere kø af skiløbere, der står med halvdelen af deres vippende ski ud over en særdeles stejl og frygtindgydende pukkelpiste for selv den mest rutinerede. Held og Lykke!
Terrænet er generelt ret varieret, og området kan prale med den længste sorte piste i Europa (11 km).
En del af skråningerne vender mod syd, hvilket kan give temmelig isglatte pister om morgenen, mens disse pister om eftermiddag vil være temmelig opkørte. I uger, hvor temperaturen kommer over frysepunktet, vil det være en god ide, at du planlægger din skirute, så du kommer til at ramme pisterne på det rigtige tidspunkt på dagen.

Byen - Cap Duce
Der er rig mulighed for at udfolde sig i Alpe d´Huez både hvad angår skilivet og nattelivet. Det er en stor by bestående af en gammel bydel og en moderne satellit by med mange moderne faciliteter.
Byen kan dog til tider virke ret forvirrende, hvilket gør, at den er knap så hyggelig.
Der er et stort udvalg af franske restauranter med de vanlige specialiteter som Oste-fondue og Raclette m.m. på menuen. Desværre har restauranterne ikke forsøgt at udfordre hinanden i indretning og madkunst, så det er på det jævne med specielle gastronomiske oplevelser.
Nattelivet kan være fra ganske hyggeligt på nogle af de franske barer til crazy og vildt på en bar som Underground.
Hvis man ikke har fået brugt den sidste energi på bakkerne, så er det muligt at gå i sportshallen, hvor der er en lang række aktiviteter som klatring, basketball, fodbold, fitness m.m.
Alpe d`Huez er ikke byen med en gudsbenådet charme, men den er absolut værd at tage til både, hvad angår skiterræn og byens faciliteter.



.


Tilbage

Destination: Val d´Isere
Link til Val d´Isere website: http://www.valdisere.com
Afstand til Danmark: 1330 km.

Skiområdet - Espace Killy
Val d´Isere er et af verdens mest populære områder. Det er et paradis for skifanatikere, men også udmærket for begyndere. Der er 10000 hektar off-piste i det såkaldte 'Espace Killy', så der er plads til at boltre sig!

Byen - Val d´Isere
Byen er ikke særlig charmerende i sig selv, men den har alt hvad man skal bruge og nattelivet er fantastisk. Priserne kan være lidt høje, men man får noget for pengene. Desuden er den meget familievenlig.

Se også Tignes der er en del af Espace Killy


.


Tilbage

Destination: Tignes
Link til Tignes website: http://www.tignes.net
Afstand til Danmark: 1330 km.

Skiområdet - Espace Killy
Af off-piste ruter på stedet er der uanede muligheder, men vær opmærksom på at ruterne og mulighederne er forskellige alt efter hvilket tidspunkt på året, du ønsker at løbe. Du kan også udforske området med en professionel guide, der kan tilrettelægge ture for både øvede og eksperter. Tager du med på "ski-Safari" kan du se smukke steder af Haute-Tarentaise og krydse gennem området for tilsidst at blive samlet op af en helikopter, som flyver dig tilbage til udgangspunktet. Du vil opleve en uforglemmelig panorama vue.

Tignes er delt op i 5 byer, der alle er forbundet med moderne liftsystemer. Mange opfatter L'Espace Killy mellem Tignes og Val d'Isère som THE best.

Byen - Tignes
Der er ikke meget charme over de to Tignes byer, men de har, hvad man skal bruge og lidt til. Der er mulighed for skøjteløb, paragliding m.m. Hvad angår barer og diskoteker er der ikke mange, derimod er der tit livemusik, hvor stemningen bliver helt fantastisk. Men efter en lang dag på ski i et superskiområde er det vel de færreste der har overskud til et vildt natteliv?


Se også Val D'Isere der er en del af Espace Killy

.


Tilbage

Destination: Avoriaz
Link til Avoriaz website: http://www.morzine-avoriaz.com/
Afstand til Danmark: 1265 km.

Skiområdet - Portes Du Soleil
Avoriaz er portåbningen til Porte du Soleil skiområde. Portes du Soleil indbefatter 4 Schweiziske områder: Champery, Morgines, Torgon, Le val d'Illiez/Champoussin/Les Crosets og 8 Franske: Abondance, Avoriaz, Chatel, La Chapelled'Abondance, Les Gets, Montriand, Morzine, St. Jean d'Aulps, La Grande Terche ialt en pistelængde på 650km.
Området har nogle af de mest udfordrende og varierende pister. Det er desuden muligt at stå på ski hele vejen til Schweiz, men hvis man har dårligt hjerte og ikke er helt frygtløs kan man tage en lift dertil.

Byen - Avoriaz
Avoriaz er bygget på en granitklippe ovenover byen Morzine i Portes du Soleil skiområde. Området er fuldstændig bilfrit, så indbyggerne og turisterne kommer rundt med bus og sporvogn.
Hvad angår nattelivet er det udmærket. Der er ikke mange diskoteker, men barerne er kendt for at have en hyggelig atmosfære.

.


Tilbage

Destination: Val Thorens
Link til Val Thorens website: http://www.valthorens.com
Afstand til Danmark: 1440 km.

Skiområdet - Les Trois Vallees
Val Thorens er et af de højeste områder i Europa, så snesikkerheden er i top. Området er en del af de tre dale og har et omfang på 600 km piste, hvoraf de 100 km er sorte pister. Terrænet kan tilfredsstille enhver skiløber fra begynder til ekspert. Begynderbakkerne ligger tæt på byen. Jo længere væk man kommer jo sværere og mere udfordrende bliver terrænet.
Terrænet er meget varieret og hænger godt sammen.

Byen - Val Thorens
Val Thorens er den højest beliggende skisportsby i Europa. Byen har ikke nogen alpin charme og ikke særlig mange aktiviteter udover ski. Hvis man har overskud til at feste om natten er der tre diskoteker i byen og nogle barer.

.


Tilbage

Destination: Chamonix
Link til Chamonix website: http://www.chamonix.com
Afstand til Danmark: 1260 km.

Skiområdet - Chamonix Valley
Chamonix er et af de bedste skisports steder i verden for øvede og eksperter, og dertil lægges udsigten til Mont Blanc. Stedet er også et af Europas mest kendte områder for dets off-piste løb, der også rummer det ekstremt udfordrende skiløb, som absolut kræver en guide, idet farerne er laviner, gletscherspalter og skjulte kløfter. Det er ikke for den almene skiturist, da det kræver stor teknisk dygtighed i enhver situation og en god fysisk kondition.
Vallei Blanche er mest kendt, men Les Grands Montets er størst og vanskeligst med næsten udelukkende sorte pister og meget off-piste.
For øvede vil de bedste steder være omkring Les Houches og Le Tour.
Charmonix er ikke stedet, hvis man ønsker en afslappet skiferie med familien; men stedet er derimod for de teknisk dygtige, som elsker det fantastisk udfordrende og svære skiløb.
Desværre hænger skiområderne ikke særlig godt sammen. Kort og godt. Charmonix er stedet for hårdt arbejde og store oplevelser.

Byen - Chamonix
Charmonix er en pulserende by med øvede skiløbere og eksperter. Stedet har udover et fantastisk skiområde også et godt natteliv for dem, der har overskud til mere. Er man ikke i skihumør en dag er udbudet af andre aktiviteter stort bl.a. i sportscentret. Problemet vil være, hvilken aktivitet man skal vælge.

.


Tilbage

Destination: La Grave
Link til La Grave website: http://www.la-grave.com
Afstand til Danmark: 1440 km.

Skiområdet - La Grave
Et paradis for en ekspertskiløber. Hele området er off-piste. Der går kun en lift op i området - liften er desværre ved at være en gammel dame, så der opstår meget nemt kø herved. Ventetiden er det hele værd, da du som skiløber vil have en faldhøjde på over 2000 meter fra top til bunden. Normalt kører man ikke helt til bunden, men holder ind ved et trinbræt.
La Grave er ikke et sted, hvor man skal begynde at lege med naturens krafter. Hvert år dør der adskillige skiløbere i laviner, gletscherspalter og ved sammenstød med klipper. Du vil kunne løbe på rimelige sikre steder langs med liften, men hvis det er din første gang i La Grave bør du absolut have en guide med dig.
La Grave terrænet gemmer på noget af det mest udfordrende skiløb. Størrelserne på de flader og hang man kører på, er større og mere overvældende end andre steder. Korridorerne i området tæller flere med 45 graders hældninger, hvilket vil få de fleste til at se sort. Gletcherspalterne rejser sig store og ernorme på det øverste del af terrænet, hvilket giver en speciel stemning for dig som skiløber.
Ud fra toppen i 3568 meters højde er mange og variede ture, men husk på at det er et livsfarligt område, hvis du ikke præcis ved, hvad du har med at gøre, så lej en guide og oplev den faktatiske off-piste som La Grave kan byde på.

Byen - La Grave
La Grave by er en meget lille fransk flække. Hvor de mest ekstreme skiløbere kommer til for at prøve hinanden af. Dette skaber en speciel stemning, hvor man på den ene side har en uspoleret alpeby med landbrug og en rolig atmosfære, og på den anden side er der en ekstreme atmosfære af at køre hurtigere, hoppe højere og hoppe ud over større klippe end nogen anden.
Du vil ikke komme til at opleve turisme på samme måde som i andre skibyer, idet klientellet i sagens natur er helt anderledes. Det kan på den måde godt være for lang tid at tilbringe hele sin skiferie i La Grave; men hvis du stadig har lyst til at opleve og afprøve La Grave vil det være en god ide at tage til Alpe d´Huez, Les 2 Alpes eller specielt Serre Chevalier, hvorfra der bliver arrangeret ture til La Grave.



.


Tilbage

Destination: Hintertux
Link til Hintertux website: http://www.tux.at
Afstand til Danmark: 1117 km.

Skiområdet - Hintertux Gletscher
Hintertux ligger for enden af Zillertal-dalen, hvor området rejser sig med toppen Gefronewand i 3260 meters højde. Det er et utrolig smukt område både vinter og sommer. Om sommeren kan man stadig stå på ski på gletcheren, hvilket nok er et af verdens bedste gletcher områder for skiløb. Sommer skiområdet rummer 18 km præparerede pister, der fordeler sig på 5 blå og 7 røde pister.
Om vinteren er der utrolig koldt på toppen, men snesikkerheden er 100% og snekvaliteten er på samme måde udsøgt.
Den store højde forskel mellem toppen og dalen giver mulighed for meget lange og flotte nedfarter, men breden af området er begrænset. Du vil efter to-tre dage have løbet området igennem. Det indeholder lidt af hvert for eksperten og lidt for begynderen, som har mulighed for at komme godt op på skiene; men det er ikke det oplagte begynderområde. For den let øvede vil der også være problemer på mange pister, da bjergene generelt er stejle i området og pisterne lige så. For den øvede og eksperten er der mange og store udfordringer. Der er et væld af off-piste muligheder og gode pister. Hvis du bevæger dig udenfor pisterne, så er det en god ide med en guide, da det er høj-alpint område og fladerne er store, hvilket giver åbenlyse problemer med gletcherspalter og laviner.
Skipas til hele Zillertal regionen kan udstedes, den giver adgang til at løbe på 450 km pister.

Byen - Hintertux
Hintertux by består hovedsageligt af hoteller - luxushoteller og et typisk østrisk landskab. Man er omgivet af natur, bække og "milkakøer". Det er ikke noget billigt sted, men skiforholdene er i top og de luksuriøse hoteller gør det alle pengene værd. Desuden er der gode muligheder for at gå ture eller cykle i bjergene. Nattelivet må man selv stå for.

 


.


Tilbage

Destination: Sestriere
Link til Sestrière website: http://www.sestriere.it/
Afstand til Danmark: 1470 km.

Skiområdet - The Milky Way
Dette skiområde kaldet Mælkevejen er på 400 km og løber igennem ca.12 områder. Nogle af de mest kendte er Cesana, Sestriere, Claviere ,(Italiens ældste skiområde) San Sicario og Montgenevre i Frankrig. Denne tur er smuk og sjov, men henvender sig mest til øvede. Der er ikke stor udfordring for eksperter.
Desuden er liftsystemet langsomt og af ældre dato og busforbindelserne er dårlige.
Off-piste mulighederne er her rigtig gode. Mælkevejen løber tæt ved bebyggelse, hvilket gør den let at benytte uden dermed at skulle være afhængig af de ringe busforbindelser.

Byen - Sestriere
Europas første skisportssted blev bygget her af Fiat i 1934.
Der er en del utroligt gode restauranter, samt mange barer, hvoraf nogle udbyder life music.
Priserne er desuden yderst rimelige, men byen er desværre ikke særligt charmerende, og i weekenderne er der ofte alt for mange mennesker.

.


Tilbage

Destination: Cervinia
Link til Cervinia website: http://www.breuil-cervinia.com/cervinia.htm
Afstand til Danmark: 1320 km.

Skiområdet - Breuil-Cerninia
Cervinia er et skiparadis for begyndere, let øvede og øvede, da det meste af Cervinia området består af relative flade pister. For eksperterne er der færre muligheder i Cervinia området, men der er mulighed for at køre direkte til Zermatt området (Ch) på den anden side af bjerget. Her er der på en helt anden måde hældning på pisterne og en inspirerende off-piste.
I Cervinia området er der dog sorte pister oppe nær Cieloalto.
Et must er den 11 km lange Ventina-tur fra Monte Rosa ned til Cervinia. Ligeledes kan anbefales den 13 km lange tur fra Monte Rosa til Valtourneche.
Da alt skiløb foregår over trægrænsen, er der risiko for dårligt vejr og kraftig vind tidligt på sæsonen.
Men af samme grund (over trægrænsen) vil der garanteret altid være sne.

Byen - Breuil-Cervinia
Cervinia by er en charmerende italiensk skiby, hvor mange af de mere velhavende italienere fra Torino og Milano holder til. For mange af dem gælder det i højere grad om at se godt ud i liggestolen end at løbe på ski.
Byen med sit alpeidylliske udseende ved foden af Matterhorn (4478 m) og de store mængder sne er med til at gøre illusionen omkring en rigtig skiferie til virkelighed.
Restauranter er der mange af, og man kan finde særdeles god mad, men priserne er desværre også derefter.
After ski kan være vildt, men de fleste steder hersker der en hyggelig og afslappet stemning.
Af diskoteker findes der reelt kun et i byen, men på gode aftener er dette mere end rigeligt for en almindelig diskosulten nattegænger.
Cervinia er for skituristen, der ikke er ekspert på skiene og gerne vil slappe af og nyde sin skiferie.

.


Tilbage

Destination: Canazei
Link til Canazei website: http://www.dolomitisuperski.com/
Afstand til Danmark: 1230 km.

Skiområdet - Dolomiti Superski Area
Canazei ligger i Fassa dalen midt i den dolomitiske Superski region. Det er et meget attraktivt område og et godt terræn for begyndere, let øvede og øvede; men der er ikke helt nok til at tilfredsstille ekspertens forventninger.
Canazei er direkte forbundet til Sella Ronda, der også er et af 12 hovedområder i Dolomitterne.
Området tilbyder også 28 km langrends løjper.

Byen - Canazei
Canazei er største by i området Val di Fassa. Det er en hyggelig by med en god atmosfære og mange faciliteter. Endvidere er der et virkeligt godt after ski og et livligt natteliv på natklub.
Af ekstra aktivitets muligheder kan nævnes: Vintervandring, slædekørsel, paragliding og svømning (sauna).

.


Tilbage

Destination: Sölden
Link til Sölden website: http://www.soelden.at
Afstand til Danmark: 1073 km.

Skiområdet - Sölden
Sölden ligger tæt på den Italienske grænse, og over byen i terrænet ligger en lille landsby, Hochsölden, som danner indgangsport til de øverste lifter og dermed også til sommerskiløb
Sölden området har to gletscher: Rettenbach og Tiefenbach. Det betyder, at der er snesikkerhed for de højeste områder og på gletscherne.
Om sommeren er der altid mindst en gletscher åben, og om efteråret er begge åbne, hvilket giver omkring 29 km pister at løbe på.
Det længste løb området i højsæson kan byde på er ca. 10 km. En god lang tur, der nok er værd at prøve. Endvidere bydes der på natskiløb hver onsdag. Alt i alt er Sölden et populært område.


Byen - Sölden
Sölden er en stor landsby bestående hovedsagelig af store huse indeholdende pensioner og hoteller spredt langs vejen.
Sölden er en livlig by for dig, som ønsker at bruge den om natten , og den lader sig bruge til den lyse morgen eller til tidspunktet, hvor morgenmaden serveres.
For den som trænger til en fridag fra bjerget er der mulighed for paragliding eller aktiviteter i sportscenter f.eks. svømning.

.


Tilbage

Destination: Kaprun
Link til Kaprun website: http://www.kaprun.at
Afstand til Danmark: 1117 km.

Skiområdet - Europa Sport region
Skiområdet er velegnet til stort set alle skiniveauer. For eksperterne er der dog begrænsede muligheder på pisterne, men udenfor pisterne er betingelserne for at boltre sig perfekte. Der er ikke nogen direkte forbindelse til Zell am See, selvom det ligger lige ved siden af. Skibussen er kun 10 min. om at køre fra det ene område til det andet.
Fra restauranten på toppen af Kitsteinhorn er der en fantastisk udsigt til Østrigs højeste bjerg, Grossglockner.
Bemærk: Det er ikke muligt at løbe på ski ned i dalen fra Kitsteinhorn.
Husk at respektere advarslerne!

Byen - Kaprun
Kaprun befinder sig i det smukke See Ski Paradise område og er nabo til Zell am See. Udover skiløbet har byen nogle gode tilbud på andre aktiviteter som swimming-pool, massage og boblebad samt indendørs tennis og squash baner. Nattelivet er meget livligt med gyngende barer og diskoteker.

.


Tilbage

Destination: Mayerhofen
Link til Mayrhofen website: http://www.mayrhofen.at
Afstand til Danmark: 1098 km.

Skiområdet - Zillertal
De tre hovedområder i Mayrhofen har alle individuelt terræn, hvilket giver et godt varieret terræn for de fleste skiløbere. Begyndere kan løbe på de venlige pister ved Penken gondolen, mens de øvede vil elske de lange røde pister til Finkenberg. Eksperter vil kunne klare alle pister uden problemer, men det er kritisabelt, at der ikke er flere udfordringer til denne gruppe skiløbere.
Mayrhofen er et af skiområderne i Zillertal, som man må være opmærksom på ikke er flettet sammen med liftsystem; men ved køb af skipas til hele Zillertal regionen får man adgang til at løbe på 450 km pister, som kædes sammen med skibusser.
Området er meget børne venlig med speciel designet område for børn. Endvidere er der vuggestue for de mindste og skibørnehave for de lidt større. Desværre er det nødvendigt sidst på dagen, at tage liften ned til byen igen.

Byen - Mayrhofen
Mayrhofen er en dalby liggende i Zillerdal, der er et af de største skiområder i Østrig. Byen er en rigtig tyroler landsby med, hvad dertil hører af charme og hygge. Mange unge kommer til byen for at nyde det vilde afterski og nattelivet. Men byen og området er særdeles egnet for børnefamilier. Byen byder på mange aktiviteter f.eks. kælkning, skøjteløb, tennis, paragliding, vinter vandrestier og et stort badeland.

.


Tilbage

Destination: Westendorf
Link til Westendorf website: http://www.westendorf.com/
Afstand til Danmark: 1061 km.

Skiområdet - Ski-Welt Wilder Kaiser - Brixental
Westendorf er en lille del af Østrigs største område Ski-Welt Wilder Kaiser - Brixental, men det er ikke direkte forbundet hermed. Westendorf området er ikke specielt stort i sig selv, men det kan tilbyde alt i forhold til alle niveauer af skiløbere, men det er på begrænsede pister.
Området har den fordel for familier, at det hænger godt sammen, og man kan tage nogle gode ture sammen, hvor man føler at komme væk fra byen og tilbage igen.
Westendorf vil aldrig give dig en oplevelse af et verdens område, men det har en charme og hyggelighed man ikke finder andre steder.
Dygtige skiløbere kan med fordel tage skibussen til Brixental området.


Byen - Westendorf
Westendorf blev kåret som "Europas smukkeste by" i 1998. Den ligger i Tyrol ved Brixental. Skiområdet hedder Ski Welt Circus, der betyder et godt område der kan tilfredsstille alle skiløbere. Byen i sig selv har en varm og venlig atmosfære og en masse aktiviteter, der kan gøre folk glade.
Du vil med det samme fornemme harmonien og den gode atmosfære i byen med mange gemytlige "gaststuben", hvor de fastboende østrigere og turisterne blander sig med hinanden.

 

Ischgl
Højde i dalen: 1377 m
Højde på toppen: 2864 m
Skiområdet er et af de bedste i Østrig (og Schweiz). Pisterne er lange og præparerede. Liftsystemet fungerer godt, men der kan være problemer med flaskehalse i terrænet. De lange nedfarter fra toppen og over til den Schweiziske del - Samnaun er bestemt en tur værd. Du vil yderligere kunne købe toldfrie varer her. For begynderne er der oppe i terrænet et relativt stort område, der er ideelt for begyndere, men herfra vil det være svært at køre videre. For de let øvede og øvede er der mange muligheder, og det vil helt sikkert være en god oplevelse at komme til Ischgl området. For eksperterne er der pukkelpister, men det er nok off-pisten, der især vil trække kegler. Der er mange og gode muligheder for at komme væk fra pisterne og smage lidt på den gode dybsne. Et karakteristisk træk ved Ischgl er flere mindre slugter på tværs af pisten, hvilket betyder, at god fart og tungen lige i munden er påkrævet for ikke at skulle stage det sidste stykke, inden man når toppen på den anden side.
Facts
Område Ischgl/Gultar
Størrelse 200
Grønne pister 0
Blå pister 60 km
Røde pister 100 km
Sorte pister 40 km
Offpister **
Snesikkerhed
Byen: Ischgl
Ischgl er en livlig by med en smuk udsigt. Trods den store udbygning af landsbyen kan man stadig fra tid til anden mærke landligheden med næsen. Ischgl opfylder tilfulde forestillingen om begrebet !Døstrigsk afterski!D, hvor øllet og Jägerteen flyder i lange baner. Der er adskillige steder både udenfor under store parasoller og indenfor i hyggelig bierstuber med tunge træborde og bække, der kan holde til, at du tager dig en støvle dans. Ischgl er meget mere end afterski, der er en hyggelig stemning, hvor de fastboende østrigere lever side og side med og af turisterne. Det giver en varme og hjemlighed, som nok er unik for skiferien i Østrig. Ischgl har et bredt udvalg af restauranter, der er af svingende kvalitet. Nogle af restauranterne laver stadig mad som for 100 år siden, hvilket betyder tung og kraftig mad indeholdende mange kalorier.

 

Samnaun
Højde i dalen: 1400 m
Højde på toppen: 2900 m
Samnaun / Ischgl området ejer alle sværhedsgrader med masser af off-piste muligheder og dybsne så langt øjet rækker. Området er altså et grænseløst område forstået på to måder, idet Ischgl ligger i Østrig. Der er rigtig mange muligheder for øvede; men også eksperten kan nyde et godt skiløb. Let øvede kan også finde flere egnede pister i terrænet; men de helt lette og korte findes nede ved Samnaun, hvor også begyndere kan føle tryghed. Længste piste er 12 km og længste piste ned til Samnaun er på 8 km. For den som ønsker at blive i dalen, er der 12 km langrends løjpe.
Facts
Område Silvretta
Størrelse 200
Grønne pister 0
Blå pister 11 pister
Røde pister 33 pister
Sorte pister 8 pister
Offpister **
Snesikkerhed
Byen: Samnaun
Samnaun er en typisk alpelandsby med megen hygge og charme. Der er et godt after ski og natteliv uden at være det helt vilde med 3 diskoteker. Ud over skiløb er der mulighed for at løbe på skøjter og prøve paragliding; men den største attraktion er nok svømmehallen med dampbad, solarium og m.m.



Kaltenbach
Højde i dalen: 580 m
Højde på toppen: 2300 m
Kaltenbach er en dalby i Zillertal, der er en dal bestående af en lang række mindre skiområder, hvor Kaltenbach er en af de første. Hochzillertal, som Kaltenbach området hedder, byder på pister af alle sværhedsgrader og er særdeles egnet til familieferie. Området har dejlige lange pister, hvor du kan nå at få følelsen af at stå på ski. Der er også steilhang og pukkelpister til de øvede og eksperter. Ca. 50% af området klassifiseres som mellem svært og kun 15% har sværhedsgrad for eksperter. Skipas til hele Zillertal kan udstedes. Den giver adgang til 450 km piste inklusiv Hintertux, som ligger helt inde i bunden af dalen. Zillertal er velegnet til langrend og har en 46 km lang løjpe.
Facts
Område Zillertal
Størrelse 370
Grønne pister 0
Blå pister 110 km
Røde pister 219 km
Sorte pister 41 km
Offpister **
Snesikkerhed
Byen: Kaltenbach
Zillertal betegnes, som den mest aktive dal i verden. Kaltenbach er en lille tyroler landsby med charme og en god atmosfære. Der findes de nødvendige forretninger, diskotek, få restauranter og barer. Kaltenbach har mange fritids aktiviteter og lever på den måde op til dalens ry. Listen er lang; men nogle stykker skal blot nævnes her: Keglebane - svømmehal - fitness center - skøjtebane - oplyst kælkebane og vinter vandrestier. Det er muligt at vintercampere i området, hvis nogle skulle have lyst til det.



St. Martin de Belleville
Højde i dalen: 1300 m
Højde på toppen: 3230 m

Der er en 8-personers gondollift, som starter midt i byen, hvilket gør, at næsten alle hoteller ikke har mere end 300 meter til liften. Liften går direkte op til toppen, hvorfra der er forbindelse til de 3 dale som tæller Courchevel, Meribel , Val Thorens og Les Menuires.

 

Her mødes de dansk skiklubber under Dansk Skiforbund i uge 7 2005

Facts
Område 3 dale
Størrelse 600
Grønne pister 56
Blå pister 120
Røde pister 115
Sorte pister 37
Offpister ***
Snesikkerhed
Byen:
St. Martin de Belleville er den by, som de fleste danske skiløbere kender fra vejen op til Val Thorens. Det er en rigtig hyggelig fransk by, hvor mange af husene er mere 100 gamle. Byen tæller 10 restauranter. Der er fri parkering i byen.



Whistler / Blackcomb
Højde i dalen: 675 m
Højde på toppen: 2284 m
Whistler-Blackcomb ligger 2 timers kørsel nord for Vancouver. Området består af 2 store bjerg-massiver. Her går betingelserne for et fantastisk skiløb ofte op i en højere enhed. Generelt byder stedet på gode muligheder for enhver skiløber. Endvidere er der snowboard park og beskyttet børneområde. Der er 30 km langrends løjper.
Facts
Område Whristler Blackcomb
Størrelse
Grønne pister 0
Blå pister 43 pister
Røde pister 119 pister
Sorte pister 54 pister
Offpister ****
Snesikkerhed
Byen: Whristler
Byen Whistler ligger i hjertet af al aktivitet. Internationalt køkken kan opleves ved besøg på de mange restauranter. Der er et godt afterski miljø for enhver smag på de mange barer samt et godt natteliv med live music og disko. Af ekstra aktivitets faciliteter kan nævnes: Sportscenter - svømmehal - skøjtebane - hundeslæde - paragliding - heliski - snescooter.



Lake Louise/Banff
Højde i dalen: 1642 m
Højde på toppen: 2636 m

Lake Louise ligger 175 km vest for Calgary i Banff National Park og 50 km vest for Banff. Skiterrænet er ret formidabelt og snekvaliteten fås ikke bedre. Champagne powder en let og tør sne, der gør løbet let og behagelig. Der er kun 11 lifter, men de kører stærkt, og der er derfor sjældent kø. Området når ikke de store højder, hovedparten ligger under trægrænsen; men alligevel strækker sæsonen frem til maj p.g.a. store mængder nedbør, ca. 5 m sne om året. Et karakteristisk træk ved området er, at der ofte udløber 3 pister af 3 forskellige sværhedsgrader fra toppen af en lift en stor fordel for grupper med forskellige evner på ski. De sværeste pister findes hovedsagelig på bagsiden af Whitehorn (områdets højeste bjerg). Her bydes også på et fantastisk off-piste, som er i særklasse for selv de mest kræsne. Der er snowboard park og 100 km løjper til langrend.

Facts
Område Banff & Canmore
Størrelse 100
Grønne pister 0
Blå pister 25 km
Røde pister 45 km
Sorte pister 30 km
Offpister ***
Snesikkerhed
Byen: Banff
Lake Louise er en lille by kendt som Jewel of "The Rockies". Udsigten er fantastisk ved Banff National Park, der tilbyder en god ferie for familier og alle skiløbere. Ved hjælp af gratis bus, kan man komme til Mount Norquay, Sunshine Village og Lake Louise, hvis man har liftkort til alle tre områder.



Hafjell
Højde i dalen: 200 m
Højde på toppen: 1030 m
Skiområdet er ikke særlig stort; men der er gode bakker for stort set alle typer skiløbere. Hafjell kan med over 800 meters forskel mellem dal og top give dig nogle af de længste nedfarter, som Norge kan tilbyde. For eksperten er der et par stejle pister, men der er hverken pukler eller off-piste; men for dem, der vil løbe langrend og køre snowboard, er der fine muligheder i Hafjell. Sneen kan for de fleste turister virke hård, hvilket skyldes at Hafjell er hjemsøgt af forskellige alpine landshold, der har brug for hårde pister til deres portbaner. Hvis benene ikke er blevet alt for trætte i løbet af dagen, så vil der hver tirsdag, onsdag og torsdag aften være mulighed for aftenskiløb til kl. 20. Området byder desuden på 300 km langrends løjper.
Facts
Område Hafjell
Størrelse 29
Grønne pister 9 km
Blå pister 11 km
Røde pister 5 km
Sorte pister 4 km
Offpister *
Snesikkerhed
Byen: Hafjell
Hafjell er centrum for slalom og storslalom begivenheder, som det også, da der blev afholdt Olympiade i Lillehammer. Lillehammer ligger 15 km fra Hafjell, der er det nærmeste man kommer en hyggelig by. Hafjell i sig selv er kun en stor samling hytter, et skisports område, et cafeteria og en lille købmand, hvor de daglige fornødenheder kan købes. Hafjell er for familier eller grupper, som er nok i sig selv, og som kan skabe en hyggelig ferie i de pæne hytter. Børn mellem 2 og 7 år kan blive passet, så forældrene kan få nogle timer til helt eget brug (ikke gratis).

 

Les Deux Alpes
Højde i dalen: 1600 m
Højde på toppen: 3600 m
Hvis sneforholdene er gode er der fantastiske muligheder for noget godt off-piste løb for eksperter samt nogle udfordrende sorte pister. For let øvede/øvede skiløbere kan det være lidt skuffende, da pisterne kan synes enten for udfordrende eller for kedelige. Til gengæld er området velegnet for begyndere med gode begynder lifter, endvidere er børnelifterne gratis.
Facts
Område Les Deux Alpes - La Grave
Størrelse 220
Grønne pister 20 km
Blå pister 78 km
Røde pister 78 km
Sorte pister 44 km
Offpister **
Snesikkerhed
Byen: Les Deux Alpes
Byen består af en masse restauranter, barer og diskoteker. Det er især de unge, rige franskmænd der kommer på weekendture, der præger byen, men også en del unge briter, der søger noget godt skiløb og et spændende natteliv har fundet dertil. I timer uden skiløb er der mulighed for paragliding, Is- og klippeklatring.



Zermatt
Højde i dalen: 1620 m
Højde på toppen: 3899 m
Zermat byder på skiløb hele året i et godt og varieret terræn, der indeholder alle sværhedsgrader, selvfølgelig er området om sommeren indskrænket til gletcheren. Skiområdet er formidabelt for øvede og eksperter, men knap så godt for begyndere og let øvede. Zermatt har alt til eksperter: pukler, stejlhang, lange pister m.m. Øvede vil kunne nyde de lange, udfordrende pister midt i en pragtfuld natur. Det er klogt, at tilrette lægge sin dag, så man mest mulig undgår de varme og opkørte pister på syd sider fra midt på dagen alt efter årstid, vind og vejr. Matterhorm med sine 4478 m facinerer enhver, der besøger stedet. Den er på samme tid et vidunderlig og skræmmende natur monument, der har været årsag til mange ulykker. Der er mulighed for heliskiing fra Zermatt.
Facts
Område Zermatt - Matterhorn
Størrelse 256
Grønne pister 0
Blå pister 69 km
Røde pister 126 km
Sorte pister 61 km
Offpister ***
Snesikkerhed
Byen: Zermatt
Zermat er stedet for den perfekte skiferie. Kombinationen af de idylliske omgivelser, den rene luft, snesikkerhed, fortræffelige pister, det sjove og vilde natteliv gør det fuldendt. Zermatt er omgivet af meget høje bjerg kolosser og ligger for foden af den majestætiske, hemmelighedsfulde og uovervindelige Matterhorn. Zermat er en bilfri by. Al transport foregår med hestetrukne slæder og elbiler. Der er mange gode restauranter også internationale; men tro ikke, at Zermatt er et billigt område. Byen byder også på andre aktiviteter som f.eks. skøjteløb, tennis, svømning og curling.